Back to All Events

Ingyenesen kipróbálható szervezeti mediáció


Mit ajánlunk?

Egy egyszeri, díjmentes, max. 3 órás mediációs eljárást, amely a szervezetben kialakult konfliktusok, nézeteltérések és félreértések átbeszélését és a továbblépési lehetőségek megtalálását támogatja és segíti elő hatékonyan és produktívan.

Hogyan?

A mediációs ülés keretében egy adott problémát és konfliktust beszélünk át, ahol mindenki elmondhatja véleményét. A folyamat célja, hogy a résztvevők meghallgassák egymást, és a mediátor segítségével újabb nézőpontból találjanak megoldást a kialakult helyzetre.

Kiknek ajánljuk?

Olyan szervezeteknek, akik szeretnék feloldani a munkahelyen kialakult kapcsolati feszültségeket, nézeteltéréseket és félreértéseket, amelyek kihatnak a munkára, a hatékonyságra és a csoport egészének dinamikájára, hangulatára.

Mi az eredmény?

A múlt tekintetében a meglévő félreértések tisztázása, amelynek köszönhetően javul az általános légkör. A jövőre nézve olyan szabályrendszerek meghatározása, amelyeket a résztevők maguk hoznak létre, így az elkötelezettségük a betartást illetően belülről fakad. Ezáltal a módszer hosszú távon nyújt hatékony megoldást akár régóta húzódó konfliktusok esetében is.


Kik vagyunk? 

Mosonyi Diana 

 

szervezeti mediátor és

szervezeti konfliktukezelő

Képesítésem alapján szociológus és közgazdász vagyok. Mester diplomám révén találkoztam először a mediációval, amikor Vezetés és szervezés szakirányon Szervezeti mediátor szakra specializálódtam. Ez szerelem volt első látásra és tapasztalásra, tudtam, hogy ez az a terület és hivatás, ami mellett el tudok és el is szeretnék köteleződni. Mediációs tudásomat a Rézler Gyula Mediációs Alapítvány ösztöndíjasaként az Egyesült Államokban tovább mélyítettem. Ebben az időszakban találkoztam a nemzetközi viszonylatban elterjed és bevállt szervezeti ombuds, azaz optimalizáló módszerrel, amely a szervezeti hatékonyságot és teljesítmény növelését segíti elő alkalmas és validált felmérési eszközök használatával. Nemzetközi megszerzett tudásommal jelenleg a hazai szervezetek munkáját támogatom.Munkám során az International Ombuds Association etikai kódexben lefektetett 

salamon-dorottya.jpg

Salamon Dorottya

mediátor, coach, tréner

Kommunikáció és Magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként végeztem. Egyetemi éveim alatt már biztosan tudtam, hogy szeretnék majd emberek közötti kommunikációval foglalkozni, de akkor még nem ismertem sem a tréning módszertant, sem a mediációt. A diplomaszerzést követően az Országos Bírósági Hivatalban helyezkedtem el, ahol az Elnöki Kabinet tagjaként lehetőségem volt rálátni egy hierarchikus szervezet működésére. Ezen tapasztalataim sokat adnak szervezetfejlesztési munkám értékéhez. A mediációval is a bírósági közvetítés oldaláról ismerkedtem meg: a Rézler Gyula Mediációs Intézet által tartott képzés elvégzését követően munkám része volt a bírósági közvetítés induló intézményének fejlesztése. 2015 óta szabadúszóként tevékenykedem. 

Mi a közös bennünk?

Bár mindketten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végeztünk, ismeretségünk későbbre datálódik. 2014-ben és 2017-ben külön-külön lehetőségünk nyílt a Rézler Gyula Mediációs Intézet ösztöndíjasaként az Egyesült Államokban mélyíteni mediációs ismereteinket és tapasztalatainkat. Szakmai kapcsolatunk ennek a közös háttérnek köszönhetően erősödött meg. Közvetítői attidűdünket az Amerikában tapasztaltak mélységesen meghatározzák. Mindketten hiszünk az őszinteség és az egyenes kommunikáció erejében, és abban, hogy az emberek alapvetően jók, akkor is, ha a véleménykülönbségből esetleg kezelhetetlennek látszó konfliktus alakult ki. Mindketten kitartóak és elkötelezettek vagyunk, hiszünk a mediáció létjogosultságában, és igyekszünk is tenni azért, hogy a módszert minél többen megismerhessék. Ennek eredményeképpen hoztuk létre ezt a projektet.  


    Érdekel! Hogyan tovább? 

Az egyszeri, térítésmentes mediációs ülésre szóló ajánlatunk 2018. 09. 16-ig érvényes. Eddig az időpontig várjuk azon szervezetek jelentkezését, akik érdeklődnek a közvetítés iránt, és fennáll jelenleg olyan aktuális helyzet, amelyben szívesen kipróbálnák a módszert. 
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet

   Mosonyi Diana: +36 30 487 00 31         Salamon Dorottya: +36 30 9656806 

vagy